Farvel Tibet. På sporet af et tabt land

Tore Grønne skriver om et halvt års fascinerende, overraskende og til tider opslidende rejse på cykel og til fods dybt inde i Himalayas bjerge. Sammen med sin rejsepartner, kæresten Cassie, tramper han over enorme bjergpas, stopper i landsbyer og tusind år gamle buddhistiske klostre i afsidesliggende Zanskar og vandrer under Sikkims hellige tinder.

Inspirationen til rejsen får Tore Grønne på dansk tv, der viser slørede videooptagelser af en 17-årig tibetansk nonne, der under et flugtforsøg over grænsen til Kina bliver skudt i ryggen af kinesiske grænsevagter. Det syn driver ham af sted til Tibet flere gange, hvor han søger svar på, hvad nonnen flygtede fra, og hvorfor tibetanerne stadig flygter fra deres hjemland mere end et halvt århundrede efter Kinas invasion.Tore Grønne og hans kæreste forsøger at finde svarene på undervejs på deres færd gennem Himalaya. Her oplever de sygdom og korruption, men de møder også en række tibetanere i Indien og Nepal, der deler hver deres uforglemmelige historie: guerillakrigeren, børn alene i eksil, munke på flugt og tidligere politiske fanger.

Tore Grønne er uddannet journalist og har tidligere arbejdet i JP/Politikens Hus, som kriminalreporter for den indiske avis Mid Day i Bombay og som chefredaktør på rejsemagasinet Opdag Verden. Han er medlem af Eventyrernes Klub og har siden 1999 cyklet omtrent 45.000 kilometer rundt om i verden, ofte i verdens højeste bjergkæder.

Letlæselig
Eventyr
Lærerig
underholder

User Rating: Be the first one !

Om Martin Lohmann Møller

Martin Lohmann Møller (født 21. april 1981) er en dansk Eventyrer, fortæller, og inspirator. Dyk ned i Martins verden af globale eventyr, fra de majestætiske højder af Pamir Highway til de stille dybder af Wakhan-korridoren. Hans hjemmeside er et vindue til livet som moderne opdagelsesrejsende, hvor han deler sine erfaringer fra rejser til verdens mest ufremkommelige steder. Med en passion for cykling og kulturel fordybelse, byder Martin dig velkommen til en verden af fortællinger om mod, udforskning, og den menneskelige ånd. Martin Lohmann Møller er medlem af Eventyrernes Klub. Da jeg cyklede gennem Mongoliet i vinteren 2015 fik jeg ideen til RejseCyklisten.dk. Det startede med Facebook gruppen og senere kom dette website til. Læs mere om Martin's rejser på https://www.martin-from.dk/

Skriv et svar