VELO – De danske verdenscyklister

VELO samler for første gang den farverige historie om de danske verdenscyklister, der i mere end 100 år har rullet ud på alverdens veje og stier.

Drevet af udlængsel, nysgerrighed og en ustoppelig sult på eventyr har de udforsket klodens fjerneste afkroge, højeste bjerge og tørreste ørkener. Har rejsecyklisterne mødt fremmede venner i lande langt borte og tegnet deres egne streger på verdenskortet, mens hjulsporene har fortabt sig i horisonter bag dem.

Det skete i 1920’erne, da de første danskere cyklede jorden rundt med soveposer og pistoler spændt på styret, og det sker nu i 2020’erne, hvor flere end nogensinde før sætter ud som rejsecyklist. VELO er en hyldest til eventyrtrangen. Et værk fyldt med gårsdagens spraglede pionerer og nutidens grænsesøgende rejsecyklister, vilde skæbner og fantastiske fortællinger. Et kig ind i en overset dansk tradition. Der er noget ganske specielt med os danskere og cyklen. Vi krydsede kontinenter som de første. Cyklede længere og højere end nogen andre. Banede vejen for en kultur, der konstant vokser og i dag ingen grænser kender. Cyklen giver frihed. Den nedbryder fordomme. Skaber bro mellem mennesker. Verdenscyklisterne i VELO fortæller en samlet historie med et simpelt budskab: Vi behøver blot træde i pedalerne, og hele verden åbner sig.

VELO – De danske verdenscyklister. 384 sider. 499 kr. www.verdenscyklist.dk

Eventyrlig
Flotte billeder
Vilde historier

User Rating: 2.84 ( 1 votes)

Om Martin Lohmann Møller

Jeg har besøgt mere end 70 lande og mere end halvdelen på cykel, der er blevet til mere end 50000km på jernhesten. Da jeg cyklede gennem Mongoliet i vinteren 2015 fik jeg ideen til RejseCyklisten.dk. Det startede med Facebook gruppen og senere kom dette website til. Læs mere om Martin's rejser på https://www.martin-from.dk/

Skriv et svar