Turcykling er også at sove i det fri

Turcykling er også at sove i det fri, det er være fri er en helt klart en del af det at være afsted på cyklen.

Turcykling bringer dig den frihed man har ved at transportere sig selv, man vælger selv hvor, hvornår og hvorlænge. Cyklen bruger ingen benzin eller elektricitet man skal bare spise godt og sove godt så skal man nok komme derudaf. 

turcykling-er-ogsa%cc%8a-at-sove-i-det-fri-1Det med at sove er en ret nødvendig del af at være menneske og det gælder i høj grad også når man er afsted på turcyklen. Da man gerne cykler mellem fire og otte timer om dagen har kroppen brug for at restituere sig selv og dette gør den bedst når man sover. Man kan ikke så nemt pakke sit soveværelse med på cyklen men heldigvis findes der andre gode alternativer.

Hoteller eller vandrehjem kan være en god hjælp men de findes for de meste i byer og i områder med mere trafik ikke altid den bedste kombination for cyklister. At sove på hotel koster også en del hvis man er afsted i en uge eller tre er det ikke det store problem men hvis man vil være afsted i tre måneder eller mere begynder det at være en stor del af budgettet. Men det er helt sikkert der er ikke meget der kan slå et hyggeligt hotel eller vandrehjem efter nogle hårde dage på cyklen, et varmt bad og noget lækkert mad kan give dig den ro du har brug for.

Som et alternativ til hotellerne eller vandrehjemmene findes der flere internet sider hvor man kan turcykling-er-ogsa%cc%8a-at-sove-i-det-fri-2dele sit hjem og eller spørge om man må overnatte et par dage hos nogen. Dette er nok et af de ting på en rejse eller tur der virkelig kan give nogle gode oplevelser og indsigter i det liv de mennesker lever hvor du er. Samtidig kan man slappe af og spise godt, gerne laver man mad sammen eller man som gæst byder at lave aftensmaden. Der findes en organisation der hedder warmshowers.org som er startet af turcyklister for turcyklister læs mere om warmshowers.org i her på RejseCyklisten.

Når alt dette er sagt kommer vi til teltet og den frihed det bringer med sig at sove i det fri. Man kan cykle så længe eller langt man har lyst for så at finde et sted at campere og lave sin lejr for natten. Dette bliver internationalt turcykling-er-ogsa%cc%8a-at-sove-i-det-fri-3kaldt “Wild camping” det betyder at man sætter sit telt op i det fri hvor det passer en selv. Dette er ulovligt i mange lande så man skal tage sig lidt forholdsregler og altid efterlade sin lejr i samme stand eller bedre hvis der er lidt affald fra andre tag det med. Her på siden kan du læse mere om det at “wild campere”. Den mulighed at bare slå lejr, sætte sit telt op og lave din egen mad er dejligt og befriende. Man kan også gøre dette på en almindelig campingplads men disse findes kun i den vestlige verden så USA og Europa men her udenfor findes det ikke rigtigt.

Så det at pakke teltet og sit udstyr til at campere med på cyklen giver virkelig den frihed man har på cyklen. Man kan bring sig selv til steder hvor der ikke er campingpladser eller hoteller hvis altså det er det man har lyst til. At overnatte i det fri er naturligt og afslappende man kan nyde sine omgivelser på en anden måde og nyde godt af sin cykel tur. Så hvis du holder af at vandre og sove i telt tænk næste gang på at pakke din turcykel og tage afsted på en god cykeltur.

Nyd din cykel med den mulighed den giver i kombination med dit telt og at sove i det fri.

turcykling-er-ogsa%cc%8a-at-sove-i-det-fri-4

Om Martin Lohmann Møller

Martin Lohmann Møller (født 21. april 1981) er en dansk Eventyrer, fortæller, og inspirator. Dyk ned i Martins verden af globale eventyr, fra de majestætiske højder af Pamir Highway til de stille dybder af Wakhan-korridoren. Hans hjemmeside er et vindue til livet som moderne opdagelsesrejsende, hvor han deler sine erfaringer fra rejser til verdens mest ufremkommelige steder. Med en passion for cykling og kulturel fordybelse, byder Martin dig velkommen til en verden af fortællinger om mod, udforskning, og den menneskelige ånd. Martin Lohmann Møller er medlem af Eventyrernes Klub. Da jeg cyklede gennem Mongoliet i vinteren 2015 fik jeg ideen til RejseCyklisten.dk. Det startede med Facebook gruppen og senere kom dette website til. Læs mere om Martin's rejser på https://www.martin-from.dk/

Skriv et svar