Hvad er turcykling?

Turcykling er ikke noget nyt og har været en del af cykling siden cyklen kom til verden.

Men hvad er turcykling det er et begreb brugt til at forklare det at cykle længere afstande med bagage. Dette kan være af varigheder fra en dag til flere år men det går ud på at man eller mindre har alt med på cyklen. Man kan turcykle som man vil og der er ingen grænser andre end landegrænser. Mange vælger at cykle i Europa fordi der er masser af gode cykelstier og det er nemt at finde en campingplads. En lidt mindre del af folk der tager afsted på cyklen vælger at cykle verdenen rundt eller et eller to kontinenter dette er den lidt mere eventyrlige turcyklist eller rejsecyklist.

Man kan virkelig komme overalt med turcykling, en tur til Sverige gennem skove og hvor man må gerne campere i skovene eller ned gennem Tyskland med mange flotte byer og slotte. Der er stort set frit lejde. Turcykling er friheden til at bevæge sig selv gennem lande eller byer man føler nærværet af der hvor man cykler. Man kan mærke bakkerne eller bjergene i benene. Turcykling er mad, da man cykler og er aktiv opbygger man en god apetit og maden smager nu bedre nu man har cyklet hele dagen.

Turcykling er ens eget eventyr, dette eventyr har ikke noget med ekstremer at gøre. Men meget mere med en selv. Man kan teste sine komfortzoner og måske lære nogle nye aspekter af sig selv. Dette er rigtigt spændende da man i Danmark lever meget komfortabelt, med en rejse på cykel kan man lære om andres måder at leve på. Man kommer tæt på folk undervejs og folk kommer tæt på en selv dette bringer mange oplevelser. Man falder ofte i snak men andre undervejs, andre cyklister eller bare en kort snak med den lokale bager.

Turcykling er for alle man kan cykle på en normal by cykel eller en rigtig turcykel. Man kan være ung som gammel man sætter selv sine mål og grænser. Der er plads til det store budget eller det lille budget. Man kan let forme sin rejse og tilpasse den til ens formåen. Man kan planlægge sin rejse med budget eller man kan bare pakke cyklen og se hvad turen bringer af oplevelser.

Mange der for første gang læser om turcykling og 100km på en dag, tænker på træning. Træning er ikke nødvendigt men at være i god form er i hele taget en god ide. Da man selv sætter sine mål kan man langsomt opbygge krop og muskler og sener. Hvis man er i dårlig form og aldrig cykler er det bedst at starte i det små og ikke være overmodig.

Her på rejsecyklisten.dk kan du finde det meste af information om turcykling og hvad man har brug for at begynde.

 • Læs gerne vores artikler:
  • Hvordan starter man på Turcykling?
  • Verdenen rundt på cykel “forberedelser”
  • Pakkelisten (Kort tur og lang tur)
  • Budget ◦ Førstehjælp
  • Ruteplanlægning
  • Hvordan vælger jeg Turcyklen

God vind og del meget gerne dine ture med rejsecyklisten.dk

hvad-er-turcykling-7

Om Martin Lohmann Møller

Martin Lohmann Møller (født 21. april 1981) er en dansk Eventyrer, fortæller, og inspirator. Dyk ned i Martins verden af globale eventyr, fra de majestætiske højder af Pamir Highway til de stille dybder af Wakhan-korridoren. Hans hjemmeside er et vindue til livet som moderne opdagelsesrejsende, hvor han deler sine erfaringer fra rejser til verdens mest ufremkommelige steder. Med en passion for cykling og kulturel fordybelse, byder Martin dig velkommen til en verden af fortællinger om mod, udforskning, og den menneskelige ånd. Martin Lohmann Møller er medlem af Eventyrernes Klub. Da jeg cyklede gennem Mongoliet i vinteren 2015 fik jeg ideen til RejseCyklisten.dk. Det startede med Facebook gruppen og senere kom dette website til. Læs mere om Martin's rejser på https://www.martin-from.dk/

Skriv et svar