Hvordan starter man med Turcykling?

Først er det en god ide at beslutte sig hvordan man kunne tænke sig at rejse på cyklen eller med cyklen. Er man vant til at cykle eller ej. Det er ikke noget problem, derimod er det vigtigt at starte med måde.

Der er mange muligheder indenfor turcykling. Man kan købe en rejse hvor alt er planlagt, booket og man har følge bil denne metode er dyr men man skal ikke planlægge meget selv. Den anden ende af skalaen er at cykle verdenen rundt uden at planlægge eller forberede sig selv. Så hvad vil du? Der er ingen grænser kun landegrænser.

Det er ingen aldersgrænse alle kan være med man skal bare afpasse sin cykeltur til noget der passer ens fitness og eventyrs behov.

Et godt sted at start er i det små så en lang weekend afsted på cyklen, cyklen kan være hvilken som helst cykel. Hvis du vil campere har du brug for lidt udstyr, du kan kigge lidt på vores standard pakke liste. Din første weekend som Turcyklist med telt, hvad skal du være opmærksom på følgende.
Turcykling, Dags afstande for begyndere:

 • 70 til 120km Du er trænet og kan cykle 100km på en dag. Du kan roligt planlægge dage med 80 til 120km. Husk nu at cyklen er tungere så der skal arbejdes mere med gearene.
 • 50 til 70km Du cykler dagligt på arbejde 15 til 25 km her er du vant til at cykle men du skal passe lidt på da cyklen er tungere nu.
 • 30 til 50km Du cykler et par gange om ugen 10km.
 • Ruteplanlægning, Se vores links til ruteplanlægning
 • Cykel en runde hjemme fra og i kendt terræn
 • Cykel hjemmefra og tag toget hjem igen
 • Tag toget ud og cykel hjem
 • Tag toget ud med cykelen, cykel en runde og tag toget hjem igen
 • Marker ruten på et kort
 • Brug GPS se under udstyr
 • Vejret, Check vejret dagen før
 • Vær forberedt på det meste
 • Udstyr, Se pakkelisten
 • Cykel:

Ps. Hvis nu du ikke er parat til at tage ud med telt og hvad der der med høre til, kan man jo kombinere med vandrehjem eller små B&B. Det betyder at man ikke behøver at tage telt og kogeudstyr med.

En købt tur er også en mulighed at bruge til at begynde turcykling med. Du kan stadig bruge de råd det er beskrevet herover. I danmark er der flere rejsebureauer der kan hjælpe med cykelture i Danmark. Her er der ikke meget at planlægge og rejsebureauet informerer gerne hvad man skal medbringe. For danske rejsebureauer se vores guide til Danmark.

Dig der er blevet smittet med Turcykel virus og har besluttet dig for at Turcykling er det rette element. Du har opbygget lidt erfaring og kan nu tage et par tråd videre mod udlandet eller længere ture i Danmark. Så bliver det rigtig sjovt!

Den første lange cykeltur gerne 3 uger eller længere er meget spændende. Nu kan man virkelig komme langt omkring. Lad os sige at man regner med at cykle 65km pr. dag og man har 3 uger til det er 21 dage. Nu er det ikke sjovt at cykle hver eneste dag så planlæg nogle pause dage. Regn med at cykle 5 dage og tag en pause dag. Det er altid en god ide at have et par dage ekstra for uventet hændelser.

Her er regnestykket for 3 uger afsted hjemmefra:
2 dage i reserve så der er 19 dage minus 1 dag pr seks dage det giver 16 cykel dage.
16 x 65 er 1040km nu lyder Tusinde kilometer lidt skræmmene selv for garvet turcyklister. Men så er det bare at tænke tilbage på regnestykket dele de 1040 km med cykel dage og så er det nemmere at overskue.

Dette er en god måde at afstemme sine forventning før man begynder at planlægge sin rute. Så regn altid cykel dagene ud før man begynder at planlægge sin rute.

Den store rejse på 6 måneder eller 6 år. Der er ikke den store forskel i de forberedelser man kan lave og heller ikke i hvad man tager med. Når man forbereder sig på en lang rejse er der flere aspekter man skal tænke på disse aspekter kan være lidt skræmmende og uoverskuelige.

Læs gerne verdenen rundt på cykel “Forberedelser”.

Om Martin Lohmann Møller

Martin Lohmann Møller (født 21. april 1981) er en dansk Eventyrer, fortæller, og inspirator. Dyk ned i Martins verden af globale eventyr, fra de majestætiske højder af Pamir Highway til de stille dybder af Wakhan-korridoren. Hans hjemmeside er et vindue til livet som moderne opdagelsesrejsende, hvor han deler sine erfaringer fra rejser til verdens mest ufremkommelige steder. Med en passion for cykling og kulturel fordybelse, byder Martin dig velkommen til en verden af fortællinger om mod, udforskning, og den menneskelige ånd. Martin Lohmann Møller er medlem af Eventyrernes Klub. Da jeg cyklede gennem Mongoliet i vinteren 2015 fik jeg ideen til RejseCyklisten.dk. Det startede med Facebook gruppen og senere kom dette website til. Læs mere om Martin's rejser på https://www.martin-from.dk/

Skriv et svar